Tečaj - NITROX

NITROX – tečaj potapljanja z obogatenim zrakom (EAN)

Nitrox – mešanica zraka z večjo vsebnostjo kisika kot 21 % ( obogateni zrak ) se je že dodobra uveljavil predvsem pri potapljačih, ki želijo maksimalno poskrbeti za svojo varnost in udobje. Potapljanje z Nitrox - om, seveda z določenimi omejitvami prinaša vrsto prednosti, predvsem nam podaljša brez dekompresijski čas dna, skrajša nam površinski interval in podaljša eventuelni drugi potop. Poleg tega je tudi manjša verjetnost pojava narkotičnosti dušika in boljše počutje po potopu opravljenem z Nitroxom.

Odveč je poudarjati, da potapljanje z Nitroxom v takšni obliki kot ga propagiramo na tečajih za Nitrox potapljače predstavlja manjše tveganje za nastanek dekompresijske bolezni, vemo pa da je Nitrox namenjen predvsem plitvejšim potopom in kot tak primeren, oziroma zelo zaželen za rekreativno potapljanje.

Vse našteto in še precej več izveste na osnovnem tečaju SSI potapljaške specialnosti »POTAPLJANJE Z NITROXom«.

Teoretični del tečaja se odvija v prostorih SSI potapljaškega Nova sub centra v Črnučah ali na kakšni drugi primerni lokaciji praktični del, ki obsega dva do tri potope v odprti vodi pa običajno na morju na odgovarjajoči lokaciji.

Teoretični del tečaja skupaj s končnim izpitom obsega pribljižno 6 ur dela v učilnici, kjer »predelamo« fiziologijo in fiziko potapljanja s Nitroxom, opremo, pripravo mešanic in planiranje in izvedbo potopov z Nitroxom. Kot rečeno praktični del obsega dva do tri potope v odprti vodi.

Po uspešno končanem tečaju pridobite mednarodno licenco – brevet za Nitrox potapljača, tečaj pa je tudi pogoj za vse, ki bi se hoteli ukvarjati s tehničnim potapljanjem.

Tečaje organiziramo tudi na drugih lokacijah, odvisno od dogovora, minimalno število tečajnikov v skupini pa je od štiri do pet.

V ceno tečaja je vključeno:
- Teoretični del tečaja z literaturo v slovenskem jeziku
- Organiziranje in vodenje potopov na morju
- Polnjenje jeklenke s Nitrox – om
- Diplomo in licenco za potapljanje z Nitrox-om asociacije Scuba Schools International - SSI


Več informacij lahko dobite na GSM številki , 031/611-302 (BOŠTJAN) ali na E naslovu : potaplac@gmail.com


Preberite si še